radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Letalska policijska enota je samo danes z dežurno GRZS ekipo za reševanje v gorah do 18. ure posredovala v kar petih reševanjih, ki so si sledila eno za drugim. Lani v istem obdobju (od 1. junija do danes) je bilo takih helikopterskih reševanj 38, letos jih je že 42. Pozivamo k previdnosti.

Po dveh reševanjih včeraj (Kredarica in Storžič), je danes zjutraj policijska posadka z GRZS ekipo najprej reševala v Severni Triglavski steni, kjer se je po padcu v steni zaradi odloma skale poškodoval tujec. Nato so na območju gore Nad Šitom Glava pomagali alpinistu, ki je v steni zdrsnil na mokri podlagi in se prav tako poškodoval. V Hudičevem borštu na območju Preddvora so nato obravnavali nesrečo v okviru tandemskega poleta z jadralnim padalom, na Srednjem Vrhu na območju Zelenice in na Kališču pa sta si pohodnika zaradi neprevidnosti poškodovala nogi.

resevanje helikopter 01

resevanje helikopter 02

resevanje helikopter 03

resevanje helikopter 04

resevanje helikopter 05

resevanje helikopter 06

Največ nesreč letos se je zgodilo v okviru pohodništva (27) ter alpinizma in plezanja (6), časovno pa so zgostitve dogodkov predvsem v popoldanskem času (27). V Julijskih Alpah je bilo nesreč 23, v Kamniško Savinjskih Alpah 10, 4 v gorah Karavank, ostale pa na drugih lokacijah. Po vzrokih je največ padcev in zdrsov (17). V osmih primerih pohodniki niso bili ustrezno pripravljeni za turo.

Pozivamo k ustrezni pripravi na turo ter prilagoditvi aktivnosti svojim psihofizičnim zmožnostim in opremi. Pri načrtovanju ture uporabljajte slovenske karte in podatke ter preverjene strani, med njimi https://mapzs.pzs.si/home/trails.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran