radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 120 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 53:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu v avtomobile in eden o tatvini;
  • 16 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli eno motorno kolo;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju;
  • pet o dogodkih, od tega eden o delovni nesreči.

Vlomi:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o poskusu vloma v parkiran avtomobil na območju Jošta. Storilec je nasilno želel odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 22.30 obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil na območju Drage. Storilec je nasilno odprl vrata, vendar si iz notranjosti ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Gorenjski policisti občankam in občanom ter vsem obiskovalcem Gorenjske svetujemo:

  • večino vlomov storilci izvršijo na izhodiščnih izletniških in rekreacijskih točkah za sprehode, rekreacijo in hojo v gore;
  • vozila parkirajte na osvetljenih parkiriščih ali krajih;
  • jih zaklepajte, okna zapirajte in na vidnih mestih, kot kjerkoli drugje v vozilu, ne puščajte vrednejših predmetov;
  • imejte svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala itd.) vedno s seboj in pod nadzorom. S tem boste zmanjšali možnost, da bi bilo vlomljeno v vaše vozilo;
  • da v denarnici ali ob kartici ne hranite PIN številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost dviga denarja!

V primeru, da bo vlomljeno v vaše vozilo, takoj pokličite št. 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca. Bodite pozorni na dogajanje v okolici in v primeru zaznanih posebnosti (npr. osebe, ki se nenavadno vedejo in si ogledujejo okolico, vozila in vzbujajo pozornost, da bodo izvršile kaznivo ravnanje) vas prosimo, da takoj pokličete na najbližjo policijsko postajo ali na št. 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in podate informacijo naprej policistom. Vnaprej hvala za vaše sodelovanje.

Facebook stran PU Kranj:

Tatvina:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 7. ure obveščeni o tatvini delovnih pripomočkov z delovnega stroja na enem izmed gradbišč. Neznani storilec je z dejanjem lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj nekaj čez 19. uro na avtocesti v bližini počivališča Voklo ustavili 40-letnega motorista z Jesenic, ki je vozil motorno kolo brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli. Prav tako je imel nameščeno registrsko tablico, ki ne pripada temu motorju. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran