radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev.

Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 8 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru sta bili 2 intervenciji.

Policisti Policijske postaje Koper so 6. 7. 2024, ob 22.40 uri, na podlagi 2. odstavka 74. člena Zakona o motornih vozilih, zasegli moped 14-letnemu kršitelju z okolice Kopra. Policista sta pri izvajanju nadzora cestnega prometa v centru Kopra opazila voznika mopeda, ki je peljal proti Pristaniški ulici po zadnjem kolesu, s preveliko hitrostjo, zato sta ga ustavila. Zaradi suma, da moped presega največjo moč motorja ali največjo konstrukcijo hitrost, določeno v homologacijskih dokumentih vozila, je bil odrejen izredni tehnični pregled, ki je bil v nadaljevanju tudi opravljen. Tu so ugotovili, da moped dosega hitrost 87,7 km/h. Moped so mu zasegli. O postopku s kršiteljem ter o zasegu vozila bo obveščeno Okrajno sodišče Koper, oddelek za prekrške.

Nekdo je vlomil v parkomat v Kopru in iz njega pobral denar.

V Postojni je nekdo ukradel električni skiro, vreden približno 440 evrov.

Popoldan je Koprčan prijavil, da ga je na poti v Žusterno zadel v roko fant s skuterjem. Na kraju so policisti ugotovili, da je mladoletnik peljal električni skiro. Ker je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, je zapeljal na nasprotni pas kolesarske steze in trčil v nasproti vozečega kolesarja. Kolesar se je pri tem lažje poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal rezultat 0.60 mg/l. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog, prijavitelju pa so izdali plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo ukradel električno kolo Hi-Bike enduro 8.0, metalne sivo-modre barve, z oranžno-črnimi vzorci, vredno 2000 evrov.

Ob 23.50 so v Škofijah ustavili osebni avtomobil Renault laguna, ki ga je peljal 27-letni voznik iz Kranja. V vozilu je bilo 5 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti še obravnavajo zadevo, za voznika bo podana kazenska ovadba.

Ob polnoči so v Izoli ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.20 smo dobili obvestilo, da pri Kozini (proti Ljubljani) po avtocesti vijuga osebni avtomobil. Policisti so ustavili 20-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,11 mg/l. Odrejen hitri test za droge je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Poleg tega so ugotovili, da je z bokom vozila oplazil odbojno ograjo, ker ni vozil po sredini. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran