radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

kje dobiti podatke nepremicniniZemljiška knjiga. Seveda. Vendar pa obstaja še ena možnost.

Državni spletni portal Prostor. Tu so Vam na voljo podatki o Vaši nepremičnini, kot izhajajo iz katastra stavb. Hkrati pa lahko tudi preverite podatke, ki jih je Geodetska uprava dobila med popisom nepremičnin. V prihodnosti pa se obetajo tudi podatki o vrednosti nepremičnin.

Vpis v zemljiško knjigo
Postopek vpisa v zemljiško knjigo se je s 1.5.2011 spremenil. Več o tem si lahko preberete v članku: Vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011.

Podatke o nepremičnini, ki jo vpisujete v Zemljiško knjigo, pa boste najlažje poiskali na spletnem portalu Prostor. Tu boste našli podatke iz katastra in ob popisu pridobljene podatke registra nepremičnin. Pri tem je potrebno opozoriti, da podatki o lastništvu niso verodostojni (oz. niso zavezujoči). Če potrebujete podatke o lastništvu in ostalih pravicah na nepremičninah priporočamo, da jih pridobite iz zemljiške knjige.

Kje dobiti podatke, ki jih potrebujete za vpis v zemljiško knjigo?
Do podatkov o nepremičnini, ki jo želite vpisati, lahko dostopate iz različnih virov. Lahko da so vsi podatki, ki jih potrebujete že navedeni v prodajni (ali kateri drugi) pogodbi, ki je podlaga za vpis v zemljiško knjigo.

Če pogodba ne vseguje vseh podatkov lahko do le-teh dostopate tako, da zahtevate zemljiškoknjižni izpisek s podatki o nepremičnini (seveda, če je nepremičnina že vpisana v zemljiško knjigo).

Naslednja možnost pa je portal Prostor. Ta Vam je na voljo preko naslova: http://e-prostor.gov.si/.

Kako do podatkov o svoji nepremičnini?
Najprej obiščite portal http://e-prostor.gov.si/.

Na njihovi vstopni strani kliknete: "Javni vpogled v podatke o nepremičninah"

podatki zemljiska knjiga 2 1

Na strani, ki se odpre kliknete: "vstop".

podatki zemljiska knjiga 3

Sedaj lahko začnete iskati med podatki o nepremičninah. Najlažje jih boste našli tako, da vpišete kraj, ulico in hišno številko v iskalno okno na levi strani.

podatki zemljiska knjiga 4

Med rezultati izberete svojo nepremičnino, tako da kliknete zeleno puščico na desni strani.

podatki zemljiska knjiga 4 1

Odprejo se se Vam podatki o Vaši nepremičnini. Prikažejo se Vam podatki o stavbi, parceli, infrastrukturi ter prostorskih enotah.

podatki zemljiska knjiga 5

Tu boste našli podatke, ki jih potrebujete za vpis v zemljiško knjigo. Več podatkov se Vam prikaže, če kliknete na puščico na desni strani tabele.

podatki zemljiska knjiga 6

Vir: Kje dobiti podatke o svoji nepremičnini?

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran