radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Kazenske točke

kazenske tockeVas zanima koliko imate kazenskih točk?
Vas zanima vaše stanje kazenskih točk v evidenci kazenskih točk v cestnem prometu? Od sedaj dalje lahko vsak sam, enostavno preko spleta preveri svoje število izrečenih kazenskih točk v cestnem prometu.

V nadaljevanju boste izvedeli, kaj so kazenske točke in kje in kako preverite, koliko kazenskih točk imate v svoji evidenci.

Kaj so kazenske točke?
Kazenske točke v cestnem prometu se predpišejo v višini od ene do 18 točk v določenem številu za prekršek zoper varnost cestnega prometa, s katerim je povzročena nevarnost za nastanek hude posledice oziroma z dejanjem nastane škodljiva posledica.

Če voznik v času dveh let doseže ali preseže 18 kazenskih točk (voznik začetnik 7) v cestnem prometu, mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse, včasih pa le za posamezne kategorije vozil.

Več o tem:

Kako preverim, kolikor kazenskih točk imam?
Vpogled v stanje kazenskih točk vam je na voljo na državnem portalu eUprava.

Za vpogled boste potrebovali veljavno digitalno potrdilo (več). V kolikor potrdila še nimate, lahko pridobite brezplačno digitalno potrdilo SIGEN-CA (več).

Ko imate v brskalniku naloženo ustrezno digitalno potrdilo, se registrirajte v sistem e-uprave (več o tem) prijavite v sistem e-Uprave in v desnem meniju, pod razdelkom "PREKRŠKI" izberete: "Kazenske točke".

Kdaj se kazenske točke izbrišejo?
Kazenske točke v cestnem prometu se iz Skupne evidence kazenskih točk v cestnem prometu izbrišejo po uradni dolžnosti po preteku dveh let od pravnomočnosti odločbe, s katero so bile izrečene, če v tem času storilec ne doseže števila kazenskih točk, zaradi katerega se izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

 

Vir: Vas zanima koliko imate kazenskih točk?

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...