radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

kazenske tockeVas zanima koliko imate kazenskih točk?
Vas zanima vaše stanje kazenskih točk v evidenci kazenskih točk v cestnem prometu? Od sedaj dalje lahko vsak sam, enostavno preko spleta preveri svoje število izrečenih kazenskih točk v cestnem prometu.

V nadaljevanju boste izvedeli, kaj so kazenske točke in kje in kako preverite, koliko kazenskih točk imate v svoji evidenci.

Kaj so kazenske točke?
Kazenske točke v cestnem prometu se predpišejo v višini od ene do 18 točk v določenem številu za prekršek zoper varnost cestnega prometa, s katerim je povzročena nevarnost za nastanek hude posledice oziroma z dejanjem nastane škodljiva posledica.

Če voznik v času dveh let doseže ali preseže 18 kazenskih točk (voznik začetnik 7) v cestnem prometu, mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse, včasih pa le za posamezne kategorije vozil.

Več o tem:

Kako preverim, kolikor kazenskih točk imam?
Vpogled v stanje kazenskih točk vam je na voljo na državnem portalu eUprava.

Za vpogled boste potrebovali veljavno digitalno potrdilo (več). V kolikor potrdila še nimate, lahko pridobite brezplačno digitalno potrdilo SIGEN-CA (več).

Ko imate v brskalniku naloženo ustrezno digitalno potrdilo, se registrirajte v sistem e-uprave (več o tem) prijavite v sistem e-Uprave in v desnem meniju, pod razdelkom "PREKRŠKI" izberete: "Kazenske točke".

Kdaj se kazenske točke izbrišejo?
Kazenske točke v cestnem prometu se iz Skupne evidence kazenskih točk v cestnem prometu izbrišejo po uradni dolžnosti po preteku dveh let od pravnomočnosti odločbe, s katero so bile izrečene, če v tem času storilec ne doseže števila kazenskih točk, zaradi katerega se izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

 

Vir: Vas zanima koliko imate kazenskih točk?

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran