radio tomi predvajalnik

suzana mallySlovenska glasba ima bogato zgodovino, resneje pa se je začela razvijati leta 1962, ko je bil ustanovljen festival Slovenska popevka. Festival je bil več desetletij osrednja prireditev na področju zabavne glasbe, zanj pa so bili ustvarjene mnoge danes zimzelene popevke. Najvidnejši skladatelji in aranžerji iz t. i. »zlatih let« slovenske popevke so Bojan Adamič, Jože Privšek, Jure Robežnik, Mojmir Sepe (Mojzes), Janez Gregorc, Ati Soss, Tadej Hrušovar, Dečo Žgur, idr., v skupino najuspešnejših piscev besedil za popevke pa sodijo Frane Milčinski - Ježek, Branko Šömen, Gregor Strniša, Elza Budau, Dušan Velkaverh in Miroslav Košuta. Hkrati s skladbami so se proslavili predvsem pevci, in sicer Majda Sepe, Marjana Deržaj, Elda Viler, Oto Pestner, Edvin Fliser, idr.

Da pa poslušljiva in predvsem dobra glasba ne bi prehitro tonila v pozabo, se je Suzana Mally odločila, da vam vsak teden predstavi nekaj teh zimzelenih melodij. Oddaja je na sporedu vsako nedeljo ob 17, uri, ponovitvi pa v torek ob 12h, in petek ob 22h.

Iz našega arhiva:

Rebeka Dremelj

Janko Ropret

QR Code

 

star radioTudi na današnji dan se je v zgodovini popularne glasbe zgodilo marsikaj pomembnega. Vas zanima, kateri znani glasbenik se je rodil na današnji dan, kateri hit je bil največji in koli časa se je obdržal na lestvicah, …?

Vse te informacije, ki jih povezuje zares dobra starejša glasba, so vsak dan strnjene v polurni oddaji „Nekoč je bila glasba ...“. Oddajo vodi Samo Glavan, prisluhnete pa ji lahko vsak dan ob 10:00 in 20:00 uri.

QR Code

policija splosniTudi na področju prometa, kriminalitete in varnosti se vedno dogaja kaj novega. Poročilu preteklega dne, ki ga pripravljajo na PU Celje, lahko prisluhnete vsako dopoldne.

QR Code

lestvici 2Vsak teden za vas pripravimo dve sveži in vroči lestvici „Vročih 5“. Prva je iz sveta slovenske zabavne glasbe, druga pa iz narodnozabavnega področja.

Na vsaki izmed njih predstavimo pet najnovejših skladb, včasih pa posežemo tudi po kakšni malce starejši.

Predlogi potem potujejo na glasovanje in o končnem zmagovalcu odločite poslušalci našega radia in obiskovalci spletne strani.

Predloge vam vsak teden predstavlja Štefan Šarkezi.

QR Code

rn logoRevija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti in trendov s področja informacijskih tehnologij. Revija izhaja dvakrat mesečno, in sicer vsak drugi in četrti četrtek v mesecu. Letno tako izide enaindvajset številk, novoletna ter poletni izdaji pa so dvojne.

Na našem radiu lahko vsakodnevno prisluhnete kratki vsebini, ki jo prinaša aktualna izdaja.

QR Code

Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran