radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Slovenska glasba skozi čas

suzana mallySlovenska glasba ima bogato zgodovino, resneje pa se je začela razvijati leta 1962, ko je bil ustanovljen festival Slovenska popevka. Festival je bil več desetletij osrednja prireditev na področju zabavne glasbe, zanj pa so bili ustvarjene mnoge danes zimzelene popevke. Najvidnejši skladatelji in aranžerji iz t. i. »zlatih let« slovenske popevke so Bojan Adamič, Jože Privšek, Jure Robežnik, Mojmir Sepe (Mojzes), Janez Gregorc, Ati Soss, Tadej Hrušovar, Dečo Žgur, idr., v skupino najuspešnejših piscev besedil za popevke pa sodijo Frane Milčinski - Ježek, Branko Šömen, Gregor Strniša, Elza Budau, Dušan Velkaverh in Miroslav Košuta. Hkrati s skladbami so se proslavili predvsem pevci, in sicer Majda Sepe, Marjana Deržaj, Elda Viler, Oto Pestner, Edvin Fliser, idr.

Da pa poslušljiva in predvsem dobra glasba ne bi prehitro tonila v pozabo, se je Suzana Mally odločila, da vam vsak teden predstavi nekaj teh zimzelenih melodij. Oddaja je na sporedu vsako nedeljo ob 17, uri, ponovitvi pa v torek ob 12h, in petek ob 22h.

Iz našega arhiva:

Rebeka Dremelj

Janko Ropret

QR Code

 

Nekoč je bila glasba ...

star radioTudi na današnji dan se je v zgodovini popularne glasbe zgodilo marsikaj pomembnega. Vas zanima, kateri znani glasbenik se je rodil na današnji dan, kateri hit je bil največji in koli časa se je obdržal na lestvicah, …?

Vse te informacije, ki jih povezuje zares dobra starejša glasba, so vsak dan strnjene v polurni oddaji „Nekoč je bila glasba ...“. Oddajo vodi Samo Glavan, prisluhnete pa ji lahko vsak dan ob 10:00 in 20:00 uri.

QR Code

Policijska poročila

policija splosniTudi na področju prometa, kriminalitete in varnosti se vedno dogaja kaj novega. Poročilu preteklega dne, ki ga pripravljajo na PU Celje, lahko prisluhnete vsako dopoldne.

QR Code

Glasbene lestvice

lestvici 2Vsak teden za vas pripravimo dve sveži in vroči lestvici „Vročih 5“. Prva je iz sveta slovenske zabavne glasbe, druga pa iz narodnozabavnega področja.

Na vsaki izmed njih predstavimo pet najnovejših skladb, včasih pa posežemo tudi po kakšni malce starejši.

Predlogi potem potujejo na glasovanje in o končnem zmagovalcu odločite poslušalci našega radia in obiskovalci spletne strani.

Predloge vam vsak teden predstavlja Štefan Šarkezi.

QR Code

Iz založbe Zlati zvoki

zlati zvokiZaložba Zlati zvoki iz Zagorja je znana in priljubljena sopotnica mnogih ljubiteljev dobre glasbe. Tistih, ki jo poslušajo in onih, ki se kot avtorji ali izvajalci ukvarjajo z njo. Pod njeno streho pripravljajo in izdajajo nove izdelke mnogi najboljši in najbolj popularni izvajalci slovenske narodno zabavne glasbe, vse več sodelavcev pa ima tudi med izvajalci drugih glasbenih zvrsti (zabavna glasba, zborovska in orkestralna glasba, ljudsko in družinsko petje ipd.).

Novostim lahko prisluhnete v redni mesečni oddaji „Iz založbe Zlati zvoki“.

QR Code

Več prispevkov

  1. Računalniške novice

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...